Senioren hebben een aangepaste leefomgeving en zorg nodig, maar dat betekent geenszins dat ze zich uit het leven terugtrekken. Integendeel, ze willen zo lang mogelijk fysiek en mentaal actief en levendig blijven.  Een reden temeer om zo lang mogelijk in de eigen woning te blijven wonen, al of niet met thuishulp. Thuis wonen biedt nog andere voordelen zoals luxe en privacy. Deze hebben meestal een fors prijskaartje in de private sector. Een eigen badkamer met goed toegankelijke douche en/of bad, een aangepast toilet en de nodige privacy kunnen thuis gegarandeerd worden. Beter nog, deze noodzakelijke voorzieningen kunnen precies aan uw individuele situatie aangepast worden.

Technologie

We mogen echter het aspect veiligheid niet uit het oog verliezen. Gelukkig kan de opkomende technologie ouderen, die minder mobiel en stabiel zijn, helpen om onafhankelijk te blijven.  Deze nieuwe technologie kan het leven van deze ouderen een stuk aangenamer maken, maar technologie kan ook ingewikkeld zijn, en zorgen voor ongemak. Verwar daarom senior technologie niet met complexe domotica! Deze laatste zou waarschijnlijk meer mensen afstoten dan helpen. Vandaag kunnen er met eenvoudige spraaktechnologie bijvoorbeeld jaloezieën geopend worden of televisie en verlichting in- en uitgeschakeld worden. Draadloze hangers activeren automatisch een noodoproep bij een val. Apparaten voor gezondheidsmonitoring en medicatiebeheer maken het mogelijk om minder restrictief te leven. Veel van deze technologieën zijn nu op hun tweede en derde generatie en zijn uitermate doeltreffend, gemakkelijk te hanteren én betaalbaar geworden.

Smart Home

Bellocare gelooft rotsvast in deze senioren-technologie en integreert ze naadloos in elk traject. Uiteraard gebaseerd op uw specifieke wensen en behoeften. Tijdens een inleidend gesprek zal onze Bellocare consultant u deze mogelijkheden perfect uitleggen.

Bellocare Smart Home

Het blijkt dat functionele en cognitieve beperkingen, chronische ziekten, een kleiner wordend sociaal netwerk, en beperkte fysieke activiteit leiden tot een definitieve woonzorg-opname. Dit zijn factoren waar technologie een belangrijke rol zou kunnen spelen. En wel op de volgende vier domeinen:

  • gezondheid
  • dagelijkse activiteiten
  • mobiliteit
  • communicatie